miercuri, 30 noiembrie 2011

Ce fac oamenii de ziua lor?

Majoritatea muncesc ...
Ori pe la slujbe, amanand serbarea pentru un moment propice in imediata apropiere (de preferat in week-end), altii muncesc pe la casele lor, cu diverse pregateli, pentru oaspeti mai mult sau mai putin numerosi.
Eu sunt anti-talent la culinarit.
Dar prefer se serbez atunci cand este momentul, pe principiul "ce-i in mana nu-i minciuna".
Asa ca astazi, in ultima zi a celui de-al 29-lea an (si Sf Andrei, deci 2in1), am incercat si eu sa culinaresc.
Timid, ne-special, pentru ca-mi place mai mult ideea in sine, decat strofoceala irationala.

Painea a fost de mare efect, am  gasit recent reteta aici, m-am atasat imediat de ea, e ca mine: simpla, nepretentioasa, flexibila. Eu pun intotdeauna lapte in loc de apa :)
Cel mai bine se manaca atunci cand este calda, dar este excelenta si a doua zi, are un miros savuros de innebuneste toata casa.

Felul principal a fost friptana, o tava intreaga, frageda, in sos de bere :) cu multe mirodenii, ciuperci si rondele de morcov. Cu pepenas zemos de la butoiul de muraturi.

Pizza a fost surpriza de la bunica, ea e as in bucatarie, de-as avea timp sa invat de la ea ...
Si apoi a venit dumnealui, ta-naaaaa ...

Cofetaria Arkadia, una din favoritele noastre. Tort facut pe baza de compozitie de "prajitura latte". Nu au torturi din acestea deorece prajitura este foarte putin inalta, doar un blat ciocolatos, cu o budinca ciocolatoasa foarte aromata si o glazura cicolatoaso-carameloasa ab-so-lut de-men-ti-a-la.
Trei degete are la inaltime dar le-as da pe oricate alte straturi de blaturi si creme grase/false/grele, calitatea este indubitabil de neegalat.

Fiecare este cu piticii lui, acesta este de top five, destul de in varf, in ciuda inaltimii sale, ca doar conteaza calitatea, nu cantitatea, nu-i asa?
Acum trebuie sa hodin.
Maine povestesc despre cum se simte femeie intrata in al treizecilea an, abia astept si eu sa aflu, azi pot sa mai copilaresc putin :)

PS1: Damigenele sunt la alegere, fiecare dupa puteri :)

PS2: Acum fix 176 de ani s-a nascut si parintele literaturii americane Mark Twain, pe 30 noiembrie :)

marți, 22 noiembrie 2011

Mesaj de aducere aminte



Copacelul acesta nu mai are, probabil, nici macar o frunza astazi. L-am intalnit recent, in una din excursiile noastre, excursie pe care am povestit-o aici.

Sedeam sub dansul si ma gandeam ca ce frumos ar fi sa ... am (timp de) un jurnal al meu, si mi s-a parut ca un fel de copac al dorintelor.

M-am mai moscait o luna, mi-am facut curaj, ca nu te poti prezenta orsicum in fata unei adunari onorabile, si ... l-am eliberat in lume.

Asa ca va astept pe la mine, va servesc cu ceai aburind, de zmeura, vorbim vrute si nevrute, o sa ma gandesc/razgandesc/raz-razgandesc despre tot ce am scris (de 3 ori pe secunda), pana imi intru in mana cel putin, o sa incerc sa fac locul acesta cat mai primitor si confortabil, ca-mi sunt dragi oamenii inteligenti si-mi place sa socializez.