miercuri, 4 iulie 2012

Am descoperit Roossa Books

Printr-o coincidenta foarte interesanta,  am intrat in posesia a 3 carti de la aceasta ... editura ruseasca (din cate am inteles).

Prima carte ne-a adus-o mama mea (voi reveni cu detalii dupa ce o voi interoga), pentru nepotei, acum 5 zile, cand a venit in vizita la noi. Entuziasm maxim, domnisoarei i-a placut foarte tare, nici nu mai nimeream sa-i aduc coli de hartie pentru cat chef avea ea de colorat sabloanele.


Cateva imagini, in caz ca nu ati intrat pe site:

Roossa Books -"Lectii distractive pentru cei mici"

Roossa Books -"Lectii distractive pentru cei mici"

Roossa Books -"Lectii distractive pentru cei mici"

Roossa Books -"Lectii distractive pentru cei mici"

Roossa Books -"Lectii distractive pentru cei mici"
Cariocile atasate au fost de mare efect, se pot sterge cu degetul sau cu un servetel, atunci cand raman urme pe sablon.
Paginile sunt din carton lucios, de foarte buna calitate, usor de rasfoit, prinse cu spirala, fiecare de o culoare diferita.
Grafica este impecabila si absolut impresionanta.
Foarte usor de lucrat cu ele si distractive.

In caz ca nu v-ati prins cum functioneaza, este foarte simplu: se aseaza o pagina curata sub sablon, se umple forma cu (virgula) coloarea. Cand se indeparteaza foaia, rezulta un obiect/litera/cifra/forma geometrica, de care copiii sunt foarte mandrii ca au reusit sa-l deseneze "singuri" :)
Dra o lasa greu din mana, astfel incat concluzionez ca pentru 4 ani si jumatate este excelenta, vedem cat o tine. Despre 2 ani si jumatate inca nu pot spune nimic, Matei nu prea a prins moment sa acceseze cartea dar pare si el destul de interesat de subiect.

Cinci zile mai tarziu, respectiv azi, ne aflam la intrarea intr-unul din parcurile din ... insorita capitala, si anume Plumbuita (foarte simpatic, si plin de lume, in special pitici plus apartinatorii aferenti). Aud o voce politicoasa din spate: "Buna ziua! nu doriti sa va arat niste carti pentru micuti? sunt foarte interesante, cu o grafica deosebita". Eu zic "nu multumesc!" din reflex, intrebandu-ma amuzata, in gand, cum de ne-o fi citit ca suntem mari iubitori de carti! Doamna insista putin, la modul foarte politicos. Era o doamna in jur de 50+ de ani, cu o infatisare agreabila. Copiii pareau intrigati, ma gandesc si eu "de ce nu?", doar era vorba despre carti pt copii, nu de carpe sau cioburi, iar doamna era suficient de politicoasa si nici nu parea a fi de vreo etnie :)

Ne asezam la umbra, pe una din bancutele de la "ceas", doamna incepe sa scoata din gentile incapatoare, dar pe rand, cat sa ne explice detaliat la fiecare, ce si cum.
Printre ele, dau cu ochii exact de cartea prezentata anterior :) ii spun ca deja o am. Doamna ne spune ca editura ruseasca (virgula), ca lucreaza prin distribuitori, nu prin librarii&co, nu stiu daca e adevarat, mie imi place ideea de contact direct, fara ca beneficiarul final sa mai plateasca extra o mie de intermediari.

Matei deja se lipeste de o carte cu cifre, pe care se scrie tot cu o carioca inclusa, se sterge ... tot cu degetul (care evident trebuie spalat la final :) ), mi s-a spus ca ar fi non-toxice cariocile :)

Roossa Books - "Scriem cifre"
Pe fiecare pagina se pot exersa cifre, atat cu mana libera cat si urmand o linie punctata. Se poate scrie (si sterge) cu carioca pe intreaga suprafata a paginii. Cifrele sunt de la 1 la 10.

Roossa Books - "Scriem cifre"

Roossa Books - "Scriem cifre"

La final sunt 4 pagini cu cateva exercitii de adunare si scadere. Pe final de an ... gradinitesc, nu am mai urmarit-o foarte mult pe domnisoara, cu aceasta ocazie am realizat ca li s-au explicat notiuni de adunare si scadere, eu parca desenam doar floricele pe campii cand eram la grupa mijlocie, nu conteaza, e de bine, oricum si noi introdusesem deja aceste notiuni, poate nu cu aceiasi termeni folositi in institudiile de invatamant.

Roossa Books - "Scriem cifre"

Roossa Books - "Scriem cifre"

Deci ne place si asta.

Fata se intindea la o carte cu ceva basme europene, cu o grafica impresionanta, eu o redirectionez discret, incercam sa trecem peste etapa de printese, cu tinta mai spre chestii ... practice :) Mai avea si o carte de colorat XXL, adica format A3, grosuta, m-am abtinut :) chiar nu aveam unde o cara dupa noi, inca alte cateva exemplare extrem de interesante, o "carte" de bucate, cu peste 100 de retete pt copii.

Gasim "Litere si cuvinte amuzante", cadem la pace ca asta e.

Roossa Books - "Litere si cuvinte amuzante"

Jocul este foarte interesant, se scoate din "buzunar" cate un sablon frumos colorat, care contine o litera, cuvinte care contin litera respectiva, si are si perforat, in partea superioara, un cuvant, in care spatii se pot infige literele de burete (care pot fi chiar spalate! ne-a spus), din caseta, se gliseaza "imaginea" in "rama de tablou" din dreapta jos.

Roossa Books - "Litere si cuvinte amuzante"


Roossa Books - "Litere si cuvinte amuzante"


Cu introdusul in "rama", Matei a avut oarecare dificultati, dar inca e micut, a fost cam singura activitate care i-a dat lui prin cap sa o faca, cu aceasta carte, il mai antrenam. Nici nu am vrut sa-i directionez neaparat, am vrut doar sa observ primele reactii. Dra este foarte incantata, cred ca ne va folsi in scopul de a invata literele.

Pe spatele fiecarul sablon se afla cate un catren simplut, mult mai simpatic si ritmat decat aberatiile pe care le-am intalnit in alte carticele de duzina (in special de colorat), pe care le-am mai achizitionat pana acum, deci avem si poezioare de invatat.

Roossa Books - "Litere si cuvinte amuzante"

Roossa Books - "Litere si cuvinte amuzante"

Roossa Books - "Litere si cuvinte amuzante"

Preturile sunt cele de pe site-ul lor, si mi se par ok pentru calitatea materialului, a graficii si a ... ceea ce se doreste de la aceste carti.
O sa va spun cum se comporta in timp si in ce masura copiii isi pastreaza interesul pentru ele.
Si doamna de la care le-am achizitionat:
Roossa Books - contact distribuitor

Nu a stiut sa-mi spuna daca se pot gasi/comana si pe Internet(detalii despre comanada aici), dar parea foarte dispusa in a se deplasa si in alte orase, spre vanzare, cand a aflat ca suntem doar in vizita in Bucuresti :)

A fost foarte impresionata de cat de maturi si atenti au fost copiii cu cartile rasfoite, si de cum ii explicam eu fetei pretul cartilor, in cate zile de strans bani inseamna (are un "salariu" zilnic de 1 leu, asta doar daca nu uita sa il ceara :) si il poate cheltui pe orice doreste ea).

Daca nu va incurca, si doriti carti de la aceasta editura, eu consider ca o puteti contacta, este foarte simpatica, si cum noi am gasit-o intr-un parc, presupun ca se poate deplasa cam in orice punt din Bucuresti. Isi merita aceasta "reclama", stiu ce inseamna viata de agent de vanzari si cei cu adevarat buni, merita recompensati :)

Si gata!
S-a trezit si domnisorul, a dormit pana la 18! Au alergat mult in parc, chiar este simpatic parcul dedicat domnului Ontanu :)
Mai ales "insula-arteziana" de pe lac, li s-a parut foarte interesanta, tot intrebau despre cum s-ar putea ... cocota pe acolo :)
Multe locuri de joaca, cu mult nisip, din pacate cam in soare, bucatile negre de plastic/cauciuc (pe care copiii ar fi stat cu fundul, desfasurand activitati) cat si toboganele, ardeau foarte tare de la soare.
Este si un spatiu cu ponei, se face si echitatie, au si o trambulina tot acolo.

Acum ultima impachetare, sper sa sa ne scaldam in niste ape calde, maine la ora asta, avem in plan ceva camere de la Camping Hacienda, 2 Mai. Poate de acolo reusesc sa scriu si despre Petrimanu, ca taaaare frumos a fost :)

7 comentarii:

  1. PENTRU ORASELE IASI BACAU BOTOSANI VASLUI SI PIATRA NEAMT VA ROG SA SUNATI LA 0741645872

    RăspundețiȘtergere
  2. PENTRU ORASELE IASI BACAU BOTOSANI VASLUI SI PIATRA NEAMT VA ROG SA SUNATI LA 0741645872

    RăspundețiȘtergere
  3. vad ca firma "Roosa Books SRL" nici nu exista in Romania. E o mare tzeapa, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Editura roossabooks are numai centre de depozitare cartii in Romania.Firma nu exista, asa este!Daca doriti carti le puteti achizitiona in mediul online si nu numai.Sunt agenti care se ocupă cu distribuirea cartilor.

      Ștergere
  4. Exact, eu am gasit o carte de la ei, Istoria Neamului Romanesc, care nici macar nu are ISBN. Era lipit pe spate. Daca cauti ISBN-ul trebuie sa gasesti cartea. Ei bine, ala era un ISBN fals. Banii sunt nefiscalizati si se duc nu stim unde, iar calitatea informatiilor nu cred sa fi fost cercetata de o autoritate. Imaginile nu au copyright, oricat de frumoase ar fi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cărțile se vând prin distribuitori (oameni care intra peste alți angajați sau oameni care te "agață" pe strada) pentru că vânzarea unor asa cărți ar fi imposibila in librarii. Cărțile sunt pline de erori. Erori de tipar si erori in informațiile oferite. Imaginile sunt "împrumutate" de pe internet si autorii sunt anonimi si dubioși.
    Informațiile prezente in cărți par a fi scrise de neprofesioniști, puse alandala in lipsa oricărei referințe.
    Prin cărăuși este evitat comisionul către distribuitorii de carte, iar sumele încasate pe strada sunt bani nefiscalizați.
    De cele mai multe ori, "distribuitorii" intra fraudulos in clădiri de birouri sau alte proprietăți private, fara a avea acordul conducerii sau alt act care sa le justifice prezenta si încaseaza banil lichizi direct de la persoane fizice fara să ofere bon fiscal.
    Contractul de munca este o glumă si nu conține o serie de conditii legale minime.
    Intr-un cuvânt, o firma dubioasa pe care va recomand sa o evitați.

    RăspundețiȘtergere
  6. Unde pot găsi cartea cu șabloane va rog frumos

    RăspundețiȘtergere