vineri, 27 iulie 2012

Cumnata lu' Marmota! (apropo la afinele cu miere) :)

Presupun ca va mai amintiti reclama aia cu "... si marmota invelea ciocolata in staniol ..." :)

Porecla de "Marmota", i se trage cumnatei mele, de la nunta unei prietene. Nunta pt care, cativa prieteni au manufacturat, de la invitatii, cocarde, servetele, etichete, marturii si toate celelalte maruntisuri-minuni care apar in cadrul unui chef de nunta.


Desi mari artisti, fara exceptie toate produsele ieseau exceptional, pe final si-au dat seama ca sunt putintel in criza de timp, si astfel au ajuns pe la miezul noptii, deci cu vreo 12 ore inainte de marea petrecere, sa tot indoaie/asambleze/lipeasca etc. Erau atat de obositi, dar nu se lasau, mai ales cumnata mea. Cineva spiritual, din gasca respectiva, o descria ca fiind pe jumatate adormita dar mainile ii mergeu mecanic, si acel prieten a facut gluma care a ramas forever posteritatii cu "si marmota ...".
De atunci ii se mai spune ocazional Marmota.

Sper sa nu fi gresit prea mult, povestea aceasta are peste 10 ani cred, eu asa am retinut-o :)
Porecla a fost dusa mai departe, facuta si publica, in net-ul larg, Cristina deschizandu-si primul magazin, proprietate personala, deocamdata doar virtual: Marmotescu (Arts/Crafts adica bibiluri si fineturi) ce numara deja peste 50 de produse manufacturate.

Ei ... la ea si la povestea asta ma gandesc eu, aproape de fiecare data cand manufacturez ceva bibilos (adica ce necesita bibileala). Asa s-a intamplat si astazi, cand am "ambalat" vreo 20 de borcane de afine in miere.
Borcanele vor lua drumul capitalei week-end-ul acesta, pentru a desfata cativa prieteni de acolo, pana atunci, ele se odihnesc la racoare, pentru a avea garantia ca nu vor fermenta, pana in momentul in care se va crea o simbioza perfecta intre cele doua componente: afinele si mierea.

Afine conservate in miere

Si uitati cum aratau, dupa proces, manusitele marmotei cele mici, adica moa :)


Bine ca n-am vre-un party fitzos week-end-ul acesta :D

A ... ba mi-am dat seama ca planuiam sa ies in lume, la Zilele Valcii ... aveti vro idee de scos rapid petele astea? :D

2 comentarii:

  1. Petele ies cu zeama de lamaie sau clor de rufe. Daca speli manual ceva si pui si putin clor pentru scos pete, vei avea mainile...curate! Ha, ha! Ca asa se porneste in afaceri, cu mainile curate!
    Eu vin sa confirm ca afinele in miere sunt grozave! Pentru mari si mici, pot trata anume afectiuni, dar pot fi un sanatos desert, fara zahar, fara E-uri!
    Stanuta, Galati

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pt sfaturi, le voi retine pt viitor, acum nu era deloc grav, a iesit dupa spalat de vase :)

      CU manile si sufletul curat, da, suna bine ca slogan :)

      Si eu confirm ca sunt bune afinele cu miere, gustoase sigur, cred ca s-a mancat, in casa, aproape jumatate din cantitatea totala cumparata pt imbuteliat (vreo 7 kg) :D

      Am pus si ceva sticle de sirop, cu miere, sa vedem cum tine in timp, creem un nou produs, ceva mai estetic si mai simplu de administrat, daca merge :) Deocamdata la frigider e vesel si voios dar nu sunt sigura ca tine si in camara sau la temp camerei.

      Ștergere