vineri, 20 iulie 2012

Despre carti, biblioteci si doua Doamne

Sa incepem cu Doamnele, ca asa-i frumos :)

Nu stiu daca va amintiti, sau daca ati trecut pe la mine sa cititi in perioada respectiva, dar Doamna Zu (careia ii transmit, din nou, toate cele bune) a initiat un concurs foarte frumos, cu ocazia Zilei Copilului de anul acesta.
Concurs la care am "aplicat" si eu, cu scrierea numita "Raspandim bucuria lecturii, in randurile copoolor (si nu numai)!"
Scriere care a si castigat premiul "de suflet". Stiam eu ca nu trebuie sa am incredere in Dl Random, ce-ti faci cu mana ta ... e bun facut :)
Deci m-am bucurat enorm ca voi primi o carticica ("primi" e un fel de a spune, a fost destul de muncita :) ).


In afara de faptul ca i-am furat de sub nas aceasta carte, uneia dintre participante :) si anume Mona, am mai ingrosat si obrazul si am bagat la plezneala (lucru pe care il fac extrem de rar), ca poate Mona imi da si mie, sa rasfoiesc (nu am specificat nici o data) cele doua carti (pe care mi le doream si eu) pe care le castigase ea :D
Ea citise deja, de la biblioteca,,, cartea pe care am castigat-o eu, deci nu-i folosea foarte mult sa i-o trimit si eu, i-ar fi folosit mai mult daca nu m-as fi bagat si ar fi castigat-o ea, si-o dorea, si ea a "muncit" pentru dansa :)

Si ajungem la cea de-a doua Doamna din poveste, si anume Mona, fata saritoare, zice
"sigur, pai vorbim cu Zu sa ti le trimita mai intai tie, le citesti, si apoi mi le trimiti mie"
mi-a picat fatza aproape la propriu :) chiar nu ma asteptam!
Si s-a tinut de cuvant pana la capat.
Si a suportat mailurile mele stresate, pentru ca au fost cateva neconcordante in program si eu am intarziat sa-i trimit cartile, si imi tot ceream scuze pentru asta :)
Si i-am spus, cu tristete, ca pe copiii mei nu i-au incantat in mod deosebit cele doua carti, pe care batusem toba sa le vedem si noi.
Si m-am bucurat atat de tare atunci cand mi-a spus ca baietelului ei i-au placut.
Lucrurile s-au aranjat pana la urma, inca ma gandesc cum sa brodesc un plan sa ajunga si la ea Castanuta, facem trafic prin Posta daca e nevoie :D
Deja ne-am scris mult si presimt ca se leaga ceva frumos :)

Despre Zu ... prefer sa nu o bazai prea mult in perioada asta, are ea destula treaba, nu-i usoara acomodarea cu 4, dar ma gandesc la ea constant :)

Aceasta a fost partea despre carti si despre Doamne.
Tot legat de acest subiect si tot in acest context, mi-a venit ideea sa cercetez si eu biblioteca de la mine din "sat" (idee pornita de la comentariul Monei, cum ca ea a imprumutat de la biblioteca "Ghici cat de mult te iubesc ...", si altele).
Si asa am descoperit o impresionanta biblioteca, plina de oameni care de care mai simpatici, pe numele ei "Antim Ivireanu", cu o sectie si un blog si mai impresionante pentru copii.
Acestea pe langa faptul ca este, in sine, o cladire extrem de impresionanta.

Voi scrie mai detaliat despre dansa, merita cu prisosinta, fac si foto sa v-o arat.
Deocamdata am gasit, pe net, doar imagineile acestea:
Biblioteca "Antim Ivireanu" din Ramnicu Valcea
foto de aici

foto de aici

si inca una pe care nu o mai gasesc deloc :)

Foarte dragut a fost sa vad ca acolo se desfasoara, in luna iulie, o multime de activitati interesante pentru copii. Pentru adulti sunt mai tot timpui cursuri, expozitii, prelegeri, intalniri de toate felurile.

Am inscris-o si pe domnisoara la dansuri (se desfasoara in aer liber in fata bibliotecii, lunea si miercurea de la 10) si la teatru (pregatesc "Fata babei si fata mosului", recita, picteaza decoruri, pregatesc costume, este o harmalaie extrem de simpatica).

Deci concluzia mea este urmatoarea: cartile aduc numai lucruri bune in viata noastra! :)

2 comentarii:

  1. Poate n-ai să mă crezi, dar împrăștiată cum sunt nu am citit postarea până acum.
    Păi ce să zic, am zis și eu deja, dar acum simt că n-am scris suficient.
    Cred că în mailul-ăla mi-ai mai pus un link către ceva. Acolo am intrat, am citit și nu prea am înțeles și apoi am fugit la treabă.
    Oricum, să știi că totul e reciproc. :D
    Mă bucur mult că m-am „împiedicat” de blogul tău și de tine.
    Probabil că nimic nu întâmplător...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Banuiam ca nu ai citit dar nu e problema, sti si tu ca e reciproc deci nu e nevoie de declaratii :)
      Doar ca tot am amanat sa scriu despre concurs, carti si ce a derivat din toata treaba, si ... face bine sa mai fie si spuse/scrise, mai ales daca sunt de bine :)

      Ștergere