vineri, 14 septembrie 2012

Luana stie sa citeasca !?!



Aveam un video mai simpatic de atat, dar e mult prea lung pt a fi incarcat aici, plus ca se vedeau in el diverse camere dezordonate si pijamale :)

Ideea de a-i filma, mi-a venit pentru ca-i tot auzeam "citind" una din cartile lor preferate: "Castelul din povesti" de la Teora.



Luanei ii place tare mult, si imi cere sa o citesc des, pentru ca se identifica oarecum cu fetita-unicorn, mai ales prin prisma faptului ca ambele au aproximativ 5 ani :)

De fiecare data cand incep sa citesc, si vine partea cu "ea implineste 5 ani, si isi astepta cu nerabdarea petrecerea" se aude pe fundal un foarte entuziast "CA MINEEEE!" :)
Mda, mai sunt "doar" doua luni, o sa ne piseze la cap marunt-marunt, in fiecare zi, pana atunci. 

A ... Tati, vezi ca deja s-a hotarat ce vrea: un acvariu cu pestisori (!!!) :) defapt incerca sa-l comvinga pe frate-su sa vrea asta, ca ziua lui este mai devreme, adica peste 3 sapt :)

Si mai vrea "tolt in folma de plintesa", adica o "cupola" cu o papusa infipta in mijloc, iar cupoa sa-i vina pe post de rochita (ca o crinolina).
Este defapt o reeditare a unui tort pe care l-a avut la 3 ani, facut in casa. Probabil l-a mai vazut cand derulam poze, altfel nu cred ca si-l aminteste ea neaparat. 
Ia sa caut o poza sa va arat :)

Fatza ei, cand a vazut tortul :) nu i-l aratasem antorior, stia doar vag despre ce o sa fie vorba :)


Si papusa despuiata :)


Asa ... ziceam de carte si de filmulet ...
Defapt este recitat, cred ca v-ati prins :D dar domnisoara "joaca" tare bine, cred ca ar putea sa pacaleasca usor, desi are doar "patrlu ani si zetze luni" :)

Cartea este o carte "carusel", pe care au indragit-o din prima clipa. Povestea este simpla si frumoasa 







dar si "caruselul" este deosebit. 
Nu stiu cum sa va explic mai clar, poate va este familiar conceptul, daca nu, se intelege mai bine din poza cu coperta de la sfarsitul cartii.  Sau mergeti la Teora sa va uitati la poze.



Se deschide la 180 de grade, "in picioare", se leaga cu sforile prevazute la coperta, sa stea deschisa, si are patru zone, create din carton subtirel, pe baza povestii, desenat si decupat foarte frumos. 
Nu mi-a iesit bine niciuna din pozele pe care am incercat sa le fac, pt a prezenta mai bine. A ... mai apar cateva imagini cu cartea, la teaser-ul cu povestea pe care nu mai ajung sa o scriu :)

Evident mai au ceva carti, de acest gen, cea cu castelul sigur l-ar da pe spate pe Matei (cred ca si pe Tati :) )
sau "corabia piratilor" :D
Gata, am fugit de pe site, ca balesc mai rau ca un copil mic :)

Un comentariu: