marți, 29 aprilie 2014

Nani la tipi

Cu accent pe ultima silaba, sau tepee. Erau "casele" nomazilor indieni din Marile Campii americane.
Ce vroiam eu sa va prezint, este continuare povestii incepute acum cateva saptamani, cu micuta ecologista care hotarase ca este prea mult stres pt Planeta, ca noi sa avem case, incalzire si alte chestii, si dormise in aer liber (pe tersa totusi :) ) doua nopti, urmand ca a treia sa doarma in curte, la tipi.
Pe urma s-a stricat vremea si n-au mai continuat proiectul, huh! :)
(Rog ignorati covorasul intins pe batatorul de covoare dintre cei doi meri! Hm ... as fi putut sa spun ca este un blazon ceva :) )
Tipi-ul nostru este facut din doua pelerine de ploaie, rusesti, tepene, noi-noute desi produse prin anii 70 (aveau etichete pe ele), luate de sot de pe net, de la un magazin military.

Avem 3 in total, pentru ca planul lui a fost sa ne poata ... acomoda :) pe toti 4, cu "usile" inchise, are cam 3m diametru. O alternativa la cort, insa cu avantajul ca se poate face focul in deschizatura, sau chiar inauntru cand este montat complet.
Nu stiu daca l-am montat pe tot vreodata, parca da dar tot in curte, este totusi greu si voluminos pt carat in spate, pe munte, mult mai bine decat corturile pe care le carau parintii nostri dar totusi acum exista variante mult mai usoare. Pt mofturi, prin curte, este super-ok.

Aici este in varianta de doua izoprene intise in interior. Au dormit sotul si copiii, singurul lucru despre care mi s-a povestit ca i-a deranjat (pe sot, copiii au fost lemn) a fost latrat de caini si cantat de cocosi, spre dimineata :)

In fata deschizaturii s-a amenajat "incalzitoarea", ca ne omora Buni daca ii faceam foc de tabara pe gazon :) La culcare a fost indepartata.
Focul insa este esential, pt micutul piroman, in primul rand. Matei nu concepe stat in "salbaticie" sau la cort mai mult de 5 min pana sa intrebe de facut foc :) Este ceva hipnotic pt el, fara a presupune vre-un pericol. Daca ii dai un foc, se invarte si 3 ore in jurul lui :)
Ne-am jucat de-a tabara cu totul, cu facut cateva frigarui, numarat stele, si pipi in aer liber, tot tacamul :)
Iar sotul vroia sa testeze exact cum fnctioneaza sitemul, daca este multumitor cu incalzit in deschizatura.

Urmeaza procedeul de inmanusat copii, ca dorm cu mainile pe afara, iar la 10 grade iti cam intepenesc dupa o vreme.
Am sacrificat si o pilota usurica, de prin casa, au fost bine burdusiti si cu cagule, veste, sosete, tot ce trebuie. Nu stiu de ce m-am stresat atat, ca doar fusesem cu cortul cu o saptamana-doua inainte. E adevarat ca acolo dorm in saci, insa suntem si noi cu mana pe ei tot timpul, aici doarmea doar sotul cu ei si am vrut sa fie asigurati de tot ce trebuie si sa doarma, toti, cat mai fara griji.

Don'soara ecologicta, latita de placerea reusitei ei de a-l convinde pe tati sa extinda proiectul cu dormit afara, nu ca i-ar fi fost f greu sa-l convinga :)
Deci cam asa ...
Eu ... am dormit cuminte in pat la mine, ca sa nu intindem tipi-ul pe toata pajistea, sa-i stricam iarba lu' Buni, asa inainte de Paste :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu