luni, 7 noiembrie 2016

Zână la borcan!

Complet nepoetic dar foarte drăguț rezultatul.
Domnișoarei mele, care se apropie rapid de aniversarea de nouă ani, îi plac încă foarte mult poveștile  (te iubim Ada Demirgian!) și chestiile "magice".
Intenționam să-i luăm o pereche de căști mai serioase, pentru că începe să-i placă muzica și intimitatea dată de a te izola tu cu device-ul tău, chiar dacă în restul casei este galăgie și haos :) Nimic magic în asta însă. Urma să le pun în noul ghiozdan, pregătit de ceva vreme, alături de rochița cea nouă și cartea cu vrăjitoare :) Numai că dra nu ne-a dat răgaz, tatălui său și mie, să cautăm în liniște căștile perfecte, așa că până la urmă această bucată s-a deconspirat și a participat și ea.
Tocmai au venit căștile, sunt nerăbdătoare să le testăm! Emag o să îngroape planeta cu atâtea pungi și pungulițe! :)
Eu totuși voiam să-i fac și o surpriză spectaculoasă :) Și din negurile creierului a răsărit ideea!

Defapt pornisem de la dorința lor mormăită de a avea un acvariu ... am mai încercat și nu a funcționat. Au avut și un peruș care a decedat, după ce a rahățit bine peste tot, că ne era milă să îl ținem doar in cușcă și îi mai lăsam liber prin casă :) Am zis că fără animale în casă.

Am studiat puțin cum aș putea face un mini-acvariu într-un borcan, cu decoruri si pești artificiali, dar mi-a dat ca ar fi cam mare bătaie de cap, mare obiectul rezultat, deci încurcător după ce își pierd interesul, scumpe și componentele. Daaaar combinând adorația ei pentru zâne, povești, apă, sclipiciuri ... și ideea de "glob cu zăpada" care știu sigur că îi place, a ieșit simpatic.

Două zile de gândit la subiect, două ore de adunat materialele de prin casă și muncă efectivă, și gata minunea. N-am pus glicerină pentru că nu am avut, nici n-am lipit dra zână pe capac, cum intenționam, mi s-a părut mai vizibilă așa, și nici nu am lipit capacul de borcan. Nu știu cum se comportă, în timp, maglavaisul din borcan, poate vrem sa refacem/inlocuim ceva.

Materiale:

-zână reciclata de prin pod, de la o altă aniversare a ei :) Mă gândisem la ceva mai frumos dar n-am găsit în urbe și n-am vrut să dau o groază de bani ca să iau de pe net. Am vrut și să păstrez totul la scară mică, potrivit pt mâini mici, ușor de manevrat, și cu împrăștiere minima dacă e să se spargă.

-recipientul este de 375ml și a conținut o dulceață grozavă de ardei iute :) luat acum 3 zile de la un târg caritabil peste care am dat întâmplător.

-scoicile au fost adaugire de ultim moment, am dat de ele prin casă, și s-au combinat bine, doar e o zână a apei dra ... îmi scapă numele ei :)

-multă Picătură cu care am lipit zâna de borcan și de toate scoicile și melcii :)

-sclipiciul a rămas de la Crăciunul trecut când am mai bibilit eu tot la niște borcane.
Neavând idei de cadouri pt familion, am cumpărat niște borcane frumoase și le-am umplut cu diverse seminte, nuci, fructe uscate (suntem in continuare fani DFS).
 
Borcanele le-am decorat în fel și chip, inițial cu ajutorul piticilor, apoi pe cont propriu, după ce se culcau ei, că nu m-au ținut nervii să vad sclipici prin toată casa :)

Procesul tehnologic se poate deduce:
la lipit/bibilit
 la uscat
 la măsurat
 la testat
 la bronzat :)
 la pozat :)
 la sclipicit

 gata de dormit cu ea în pat :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu